Winstdeling zorgt voor een extra vrolijke après-ski!​

15 maart 2023, Marthélise Vervest

Een paar weken geleden postte mijn collega Sander op ’t Hof vanaf zijn wintersportvakantie over de winstdeling die we over afgelopen jaar bij OneDNA hebben ontvangen. Leuk voor ons allemaal en dat mede dankzij Sander die aan de wieg stond van dit idee.

Nu denken jullie, de rest van dit blog gaat vast over die winstdeling, maar dat gaat-ie eigenlijk niet. Deze blog gaat over de ideeën van Sander en mijn andere OneDNA collega’s en hoe we daar bij OneDNA zoveel mogelijk ruimte voor creëren. Bijvoorbeeld ruimte voor (technische) innovatie en gave dingen doen bij en voor onze klanten. En ruimte om mee te denken over ons bedrijf, wie we zijn en wat we belangrijk vinden in onze arbeidsvoorwaarden.

Sander was een van de eerste members, en heeft dus echt mee kunnen denken over de basis van de arbeidsvoorwaarden die voor hemzelf en voor zijn toekomstige collega’s zouden gelden. Hij vond het idee van een aandeel van de winst als we het met z’n allen goed zouden doen, iets wat terug zou moeten komen in de arbeidsvoorwaarden. Dat idee is verder uitgewerkt tot de winstdeling die we nu hebben gekregen.

Bonusregeling: samen bereik je meer

Naast de winstdeling hebben we ook een bonusregeling. Deze bonus is niet gebaseerd op individuele doelstellingen of declarabele uren, maar op doelen die we gezamenlijk opstellen tijdens de businessplan sessies. Deze businessplan sessies vinden ieder najaar plaats en dat is hét moment om samen te brainstormen over de plannen voor het aankomend jaar. En met samen bedoelen we ook echt samen, er is ruimte voor ieders ideeën en ambities ongeacht je rol of ervaring. De bonusdoelstellingen zijn dus ook echt van ons allemaal en we kunnen ze alleen halen door samen te werken en elkaar te helpen succesvol te zijn.

Zelf in control op je werk-privé balans

Nu heb je denk ik al 10 keer het woord ‘samen’ zien staan, en ja, er is meer dan ‘samen’ met je collega’s. Hoeveel plezier we ook hebben met elkaar in ons werk, achter iedere collega zit een persoon met een privéleven. En thuis, dat is je echte basis. Een goede werk-privé balans staat voor ons dus ook centraal. In een tijd waarin thuiswerken steeds meer de norm wordt en 5 keer per dag naar kantoor reizen niet meer standaard is, willen we ook daar flexibiliteit bieden. Daaronder verstaan we onder meer dat iedereen een mobiliteitsbudget heeft om reizen voor hem of haar op een passende manier vorm te geven. Ook thuiswerken moet onder goede omstandigheden kunnen en dat willen we zo goed mogelijk ondersteunen door middel van een goede stoel en beeldscherm. En natuurlijk ben je ook op ons kantoor altijd van harte welkom om te komen werken of samenwerken met collega’s.

Flexibiliteit voor als je, nu of later, niet aan het werk bent

Als hekkensluiter van al deze flexibiliteit nog 2 onderwerpen waarin we zelf kunnen bepalen hoe we het inrichten: pensioen en vakantiedagen. Een deel van je oudedagvoorziening kun je bij OneDNA naar eigen inzicht besteden: extra pensioensparen, gebruiken voor een inkomensrisicoverzekering, een individuele lijfrentevoorziening of gewoon laten uitbetalen. OneDNA is opgericht door 3 partners met jarenlange ervaring, en een van de zaken die ze goed geregeld hebben zijn pensioen inleg en verzekeringen.


Ook voor wat betreft je vakantiedagen sta je zelf aan het roer. Onze verlofregeling is opgebouwd uit verschillende delen waarbij je natuurlijk het wettelijke verlof hebt (en een beetje extra) en 5 dagen waar je zelf kunt kiezen of je ze als verlof opneemt of maandelijks laat uitbetalen. Dat geeft je de flexibiliteit om zelf te kiezen waar je behoefte aan hebt: een hoger maandsalaris of meer vrije tijd.

Arbeidsvoorwaarden in beweging

Dit zijn onze belangrijkste arbeidsvoorwaarden op dit moment en we proberen ze zo actueel mogelijk te houden. Dat betekent dat we bij ontwikkelingen vanuit de overheid (denk aan de thuiswerkvergoeding) kijken hoe we daar zo goed mogelijk invulling aan kunnen geven voor onze collega’s. Op de businessplan sessie maar ook zeker daar tussenin is er altijd ruimte om ideeën aan te dragen. Zo heeft iedereen minsten 1 keer per kwartaal een gesprek wat wij ‘Goalcheck’ noemen. Zie het maar als onze eigen vorm van een gezamenlijk voortgangsgesprek, en een belangrijk onderdeel van onze visie op Competentieontwikkeling. Daarover in een volgende blog meer!


Nieuwsgierig geworden naar onze club? Kijk verder op deze site voor meer informatie en events waar je bij aan kunt haken of benader ons via LinkedIn!