Kennisdelen bij OneDNA

19 juli 2023, Marthélise Vervest

Wist je dat je ook aan onze kennissessies deel kan nemen zonder dat je bij ons werkt? Bij OneDNA hebben we kennisdeling hoog in het vaandel staan, en daarmee bedoelen we kennisdelen met onze collega’s maar ook met ons netwerk.  

Kennisdelen kan op veel verschillende manieren, en in deze blog lees je alles over hoe wij daar invulling aan geven. 

We organiseren met regelmaat een kennissessie bij ons op kantoor, zo eens in de 6 weken is er wel één. De sessies zijn een diversiteit aan interessante onderwerpen gerelateerd aan ons vakgebied. En ook jij die niet bij ons werkt, bent van harte welkom om aan te sluiten, mee te luisteren en deel te nemen aan de discussie. Want juist dat laatste vinden we extra leuk! 

Als deel van ons netwerk kun je niet alleen deelnemen aan onze kennissessie, we organiseren ook met enige regelmaat een netwerkevent om bij te praten en/ of kennis te maken met vakgenoten. Ik hoor je al denken “lekkere verkapte recruitment actie”, maar dat is niet wat ons drijft. Natuurlijk willen we graag nog wat meer collega’s erbij, daar zijn we eerlijk over. Wat we met onze netwerkevents en kennissessie toch vooral willen bereiken is uitbreiding van ons netwerk en kennis delen. Niet voor niets is een van onze kenniswaarden ‘samen’. Samen weet je meer en in het toch kleine wereldje van data professionals kom je elkaar altijd wel weer tegen. En hoe mooi is het dan als je elkaar kunt helpen met het delen van kennis en kunde?! 

Niet al onze events zijn toegankelijk voor externen, we vinden het ook belangrijk om elkaar als members beter te leren kennen en daar hebben we ook verschillende manieren voor. Het beste voorbeeld zijn natuurlijk onze heidedagen. Ieder jaar gaan we naar een bestemming in het buitenland om daar samen verder te bouwen aan onze club. In een inspirerende omgeving samen werken aan de ontwikkeling van onze club en ons vakgebied geeft ons allemaal veel energie. We zijn net terug van een paar dagen Valencia waar we heerlijk in de buitenlucht gewerkt hebben aan kennisdeling en hoe we daar met onze blogs de komende maanden verder invulling aan kunnen geven. Het middagprogramma hebben we creatief ingevuld met een spel om onze soft skills te verbeteren. Wat mij betreft de perfecte invulling van de heidedagen en precies dat wat we graag willen: samen, passie en plezier. En natuurlijk was er naast de zakelijke invulling voldoende ruimte om met elkaar en de stad te leren kennen. 

Naast onze heidedagen die meestal in Q2 vallen, ontmoeten we elkaar ook in de andere kwartalen voor leuke activiteiten. Het jaar samen afsluiten met een heerlijk kerstdiner, F1 simulator racen, escape games en kookworkshops zijn een greep uit onze clubmeetings van de afgelopen jaren. 

En tot slot hebben we iedere week een moment waarop we elkaar online ontmoeten en bijpraten. Bij ons geen ellenlange maandmeetings maar een korte wekelijkse update die opgenomen wordt en je dus ook terug kunt kijken op een moment wat jou past.  

Geen van onze meetings is verplicht, je kiest als member wat bij jou past, waar je energie van krijgt en wat aansluit bij jouw persoonlijke ontwikkeling. En is dat niet in de vorm van een meeting maar doe je dat liever door een dag samen met collega’s op kantoor te werken? Dat kan natuurlijk ook! We hebben een vaste ruimte bij HNK in Utrecht waar je van alle gemakken en lekkers voorzien kunt werken. En als een andere HNK locatie je beter past, dan spreek je toch gewoon daar af?