Testimonial Matthijs Burghgraaff

4 april 2024, Matthijs Burghgraaff

‘Niet omdat het moest, maar omdat ik wilde’ 

Sinds een aantal maanden ben ik Member @ OneDNA. Niet omdat ik moest, maar omdat ik het wilde. Ik wilde OneDNA member worden, omdat wij het beiden belangrijk vinden om in en buiten het werk plezier te hebben, de ambitie hebben om het elke dag een stukje beter te doen en wij kwaliteit boven kwantiteit stellen. 

In mijn werkende leven heb ik altijd de behoefte gehad om regelmatig te wisselen van functie of afdeling, omdat ik merkte dat de leercurve steil blijft als je nieuwe dingen gaat doen. Hetzelfde werk als het jaar daarvoor en het jaar daarvoor kwam weer terug en dus werd het voorspelbaar. Binnen grotere bedrijven kan je vaak makkelijker switchen van afdeling, maar door de grootte van die bedrijven voelt het ook snel minder persoonlijk. Aan de andere kant hebben kleinere bedrijven weer minder mogelijkheden om te switchen, maar deze zijn weer persoonlijker qua cultuur. OneDNA is in deze voor mij het beste van twee werelden. Het team van OneDNA heeft een persoonlijke grootte en er zijn veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en afwisseling van opdrachtgevers. 

Nu een aantal maanden later kan ik zeggen dat het een goede stap is geweest. Er is een mooie opdracht bij een interessante klant gevonden en de eerste trainingen zijn gevolgd. Ook interessant zijn de kennissessies die door members worden gegeven over hun ervaringen, hun expertise en hoe dit in praktijk wordt toegepast bij de klanten. Doordat de collega members diverse achtergronden hebben en ook nog bij diverse opdrachtgevers zitten, is het heel erg nuttig om regelmatig bij elkaar te komen en een deepdive te krijgen in de werkomgeving van iemand anders of een nieuwe oplossing van bijvoorbeeld Microsoft. Dit uiteraard onder het genot van een lekker hapje van één van de vele Utrechtse restaurantjes. 

OneDNA heeft niet als doel om de grootste te worden, maar wil met een selecte groep kwalitatief uitstekend zijn werk leveren. Dat maakt dat het aantal members klein genoeg is om nog iedereen te kennen. Niet alleen van naam, maar ook wie nou de andere members echt zijn. Dit komt uitgebreid aan bod tijdens de genoemde kennissessies, maar ook tijdens kwartaalmeetings, heidedagen, achterban-dag en ook als we elkaar op het OneDNA-kantoor ontmoeten in Utrecht. Ook hier geen verplichting om te komen, maar toch is de opkomst telkens hoog omdat iedereen het zelf wil. 

Heb jij een passie voor data en wil je met plezier aan het werk zijn? Bekijk dan eens de website of neem contact op met mij of één van mijn collega-Members. Op de website staan blogs over diverse onderwerpen, maar ook andere testimonials van mijn collega’s.